onsdag 1. juli 2009

Sexy eller Solid?

Ah, det er så vanskelig å velge...går du for Sexy eller Solid?:

1) SEXY

Den spennende elskeren, som gjør seg lekker, forteller i detalj om hvor fantastisk livet skal bli, med daglige turer i svømmebassenget, frisk frukt til lunsj, lekre varmretter, og et langt opphold i Soria Moria slott, hjemstedet. Der du har alle rettigheter, og alltid er ivaretatt. Og alle dager er hvetebrødsdager.

2) SOLID

Den solide og gammelmodige, som ikke byr på romantiske forestillinger, men nøkternt forteller om hverdagens jevne slit. Som lover å legge til rette for et godt liv, men som også lar det skinne gjennom at du ikke har bare rettigheter, du har også plikter. Sammen skal man bygge et godt liv, gjennom å investere i samarbeid, gjensidig omsorg, og daglig arbeid for å bygge noe selv, oppnå mål i fellesskap.

Ah, det er vanskelig å velge mellom det som får hjertet til å banke og det som man vet er fornuftig.

Sexy blar opp pengene når krisen er et faktum, mens Solid satser på å jobbe seg gjennom krisen og komme styrket ut etterpå.

Sexy griper og nyter dagen i dag, og tar gjerne opp et lån for å dekke forbruket, mens Solid velger å se at det også kommer en dag i morgen. Man må sette av for fremtiden. spare litt, og investere klokt.

Sexy velger løsninger som høres flotte ut, men glemmer at regningen kommer. Solid ser på alternativene og kjøper det man har råd til.

Sexy er litt farlig lekker, sånn som man gisper til og får puls av. En fristelse lik ungdommens sydenflørt, het og tiltrekkende.

Solid er flott, trygg, en sånn som man kan stole på uansett. Man vet hva man får, ingen overraskelser, men heller ingen dagen derpå.

I september står valget mellom 'sexy' og 'solid'. Det er lett å la seg friste av sjarmørens invitter, men husk at vi velger for en lang periode.

Jeg akter å stemme Solid, konservativt og traust, slik at jeg kan stole på at:

* skolen har det de ressursene og antall timer barna trenger, og ekstratimene, fordi utdanning er en fremtidsinvestering

* veiene blir bygd, fordi økonomien er under kontroll, og det er en investering for både nytelse og næring

* velferdstjenestene blir bygd videre og dimensjonert for fremtiden

* miljøet prioriteres gjennom nye løsninger og politisk lederskap, fordi vi ikke kan vente lenger

* helsekøer kuttes, fordi behandling er viktigere enn eierskap, og forebygging er en investering i fremtiden

* økonomien er ivaretatt slik at små og store kriser kan håndteres, for eksempel et unormalt stort snøfall som skal brøytes. Sånt setter man av reserver til.

* forskning blir sett på som et nødvendig grep for å skape en bærekraftig livsstil og nye løsninger for både Norge og verden

Et Solid valg er faktisk det eneste fornuftige på lang sikt, det gjelder bare å gi slipp på drømmen om Sexy, for det er bare en drøm, et luftslott.

Når mitt norske hus skal bygges så skal det bygges Solid. Hva med ditt hus?

2 kommentarer:

  1. Nå synes jeg Solid kan være temmelig sexy greier, jeg da...

    SvarSlett
  2. Solid er vel tingen, men har Norge politikere som f.eks. Fredrik Reinfeldt? Han sier «at EU-landene ikke har råd til å fortsette å pumpe inn millioner av euro i sine økonomier med økende underskudd på statsbudsjettene» http://e24.no/utenriks/article3170968.ece Her på berget øser man jo ut oljepengene. DN har jo til og med advart mot hollandsk syken (http://avis.dn.no/artikler/avis/article350186.ece).

    SvarSlett