onsdag 16. desember 2009

Forby blyanter! De er satans sigaretter...

Inntil for noen måneder siden ville jeg brukt ord som 'elsker' og 'nyter' i samme setning som for eksempel 'marsipanbrød'. Nå har jeg riktignok kutta sterkt tilbake på forbruket av søte slikkerier, men lengselen kan nok komme.

Jeg vil gå så langt som å antyde at selve marsipanbrødet kan ha et tvetydig utseende som ikke bare minner om søtsaker av sorten som Nidar produserer. Det er ikke helt utenkelig å assosiere formen på et marsipanbrød med det mannlige lem, er det vel? Mulig jeg trekker det litt langt...men skulle jeg tenke overført betydning omkring dette lekre brødet, ja så kunne det hende tankene trakk i den retningen.

Og nå skal det ikke lenger selges i butikken. Det blir faktisk forbudt å selge marsipanpølser . Det er jo ikke akkurat sunt, det er så fett og søtt at det bare må stanses, og med tanke på de fete barna som ikke har godt av fristelsene ved kassa på butikken så kunne man kanskje forstå?

Men neida, det er ikke fordi det er usunt, eller at det plutselig viste seg å inneholde noe som enten er et slaggprodukt av oljeindustrien, slemme E-stoffer som egentlig er Lus, eller et resultat av barnearbeid.

Marsipanbrødet skal skjules for alles øyne av frykt for at det skal tenne røyklysten! Hadde det ikke vært sant så skulle jeg ledd meg skakk.

Den nye tobakksloven skal sørge for at alle tobakksvarer skal skjules i butikkene. Forbudet gjelder også imitasjoner av tobakksprodukter.

Narvesen på Byhaven i Trondheim er første gjeng ut. De skal skjule tobakken, mens sjokkisen forsvinner totalt.

Blyanter er satans sigaretter
Synes forøvrig blyanter og penner burde forbys før marsipanbrød, fullstendig fjernes fra skoler, eller i det minste skjules i bokhandelen, for tenk hva man kan risikere å tenke på.....det er rart noen ikke røyker så mange sigarettlignende verktøy vi har i skolen. Finnes det en korrelasjon mellom elever som skriver mye og røyking? Etter økt eksponering for sigarettformen mener jeg

..og hva med gulrøttene? Asparges? Stanselleri? Det vil bli en mager grønnsaksdisk fremover.Dagfinn Høybråten vil kanskje stille til valg på å kun tillate runde grønnsaker neste gang?

Og hva med snekkerne da? Tenk på alt verktøy som innehar den karakteristiske maskuline formen som noen assosierer mer med sigaretter enn jeg gjør...egentlig burde vi kanskje gjøre genetiske endringer av menneskeheten slik at vi ikke lenger hadde fingre...?

Så dumt er forslaget om å fjerne marsipanbrød fra butikkhyllene som et ledd i å begrense skadelige effekter av røyking.

1 kommentar: