mandag 7. desember 2009

Topp 10 blogger - 2009

Smiger kan få hvem som helst til å jobbe gratis.

Derfor måtte jeg jo ofre meg når denne kom:
Du er altså invitert fordi du representerer en blogg som er blant landets beste Ehem..

Jeg skal bare si hvilke ti blogger jeg synes er best, nominere til juryen i Tordenbloggen 2009. Det virket i utgangspunktet ganske enkelt, men nå som jeg faktisk skal rangere hele 10 blogger blant ufattelig mange, ja da blir jeg litt spak.

Bare tulla: jeg begynner med det jeg vil karakterisere som noen gode nykommere.

På en hyggelig 10 plass: Merethe Ranums 'Vett og uvett',
En menneskelig blanding av juss, politikk og bondevett som er iferd med å bli et knippe lesevennlige kommentarer. Stå på Merethe, en god begynnelse.

På en godkjent 9 plass: Politihistorier
Polititabber og hverdagsliv i skjønn lunefull forening.

Vi klemmer inn en forsker på 8 plass:
Martin Ystenes er mer enn gjennomsnittlig smart, og kanskje mer enn gjennomsnittlig opptatt av å påpeke feil. Han holder journalister på tå hev, og skulle de omgås lettvint med vitenskap (tja..en del annet også), så henges de ut i Sprøytvarsleren.

Så til moroseksjonen.
Det er noen jenter som klarer det gutter ikke kan. Gjøre to ting samtidig. Leve OG observere - for så å huske alt, og så dele det.

På en aldeles velfortjent 7 plass:
Makeløse Frøken makeløs.Avslappende om livet lissom..

En prinsesskrone verdig på 6 plass:
En helt ubrukelig blogg er en jentegreie som redefinerer begrepet 'stream of consciousness' og drysser glitter over det i samme slengen. Språkrådet og andre norsklærere river seg vel i håret i møte med denne fremtidige forfatterinnen. Bare vent. Ekstremnarcissisisme med bipolar grammatikk kommer nok innbundet etterhvert.


I øverste halvdel av lista finner vi de som kombinerer innsikt, sarkasme og tendenser til politisk avantgardisme. De kommenterer nyhetsbildet, og er en del av det: setter da sannelig også dagsorden en gang iblant. Og uten disse ville både landsmøter og sosiale medier kommet mye kortere her til lands.

For balansens skyld må jeg vel begynne litt forsiktig, med geografisk og politisk variasjon inn på femte, med tanke på Oslodominansen til pallplassene som kommer etterpå.

Fylkesblogger, unskyld, ordfører, Tore O('bama) Sandvik har etter sigende et sosialdemokratisk skråblikk fra Trøndelag. Han holder oss blå oppdatert på amerikansk lokalpolitikk og det norske sosialdemokratiets indre stridigheter. Den enkleste måten å late som man er oppdatert på rødgrønn 'fortreffelighet' i hjembyen er å gløtte innom Tore.

Så til pallen.

Delt bronse går til to som er så iherdige at de nærmest tvinger seg inn i leselista mi selv når jeg egentlig bare er ute etter blass underholdning. Hvem andre enn Knut Johannesen Vox populi og
Per Åge Pleym Christensen aka Liberaleren

Skinnende sølv til dama som alltid har vært gullbloggeren i dette land: Heidi Nordby Lunde... Hæ? ikke hørt om henne? Men Vampus kjenner alle...Hadde hun ikke skaffet seg kjæreste så hadde hun strålt på toppen av pallen, men nyforelskelse har nok latt bloggen støve ned en anelse. Likevel, mitt største forbilde i denne sfæren.

Den helt klart skarpeste blyanten er nok i hånden til Jan Arild Snoen.
I et land der begrepet kritisk blikk assosieres med venninners hevede øyenbryn hvis man velger feil kjole til nyttårsfesten, er Snoens blyant helt klart H4, hardt bly. Helt siden han rådga unge liberalere på jakt etter skikkelig litteratur tidlig på nittitallet, har denne mannen vært det nærmeste man kan komme en 'leder' for individualistisk orienterte tenkere i dette landet. Gull.

Del ut medaljene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar