tirsdag 12. januar 2010

Clas Ohlson - monologene

- Dette er bibelen, sier han, og tar frem Clas Ohlson-katalogen. Det er sengetid, og mannen leser seg opp på siste fortolkning av forbrukerteknologisk evangelium.

Se her, nå får du TRE elektriske tannbørster for bare....

- mm, tenker jeg, og prøver å unngå å stille noen spørsmål. Hvis jeg ikke lytter så sovner jeg sikkert snart.

- Jeg kunne gjerne droppet deilige smørbrød for å ligge her å lese denne katalogen, fortsetter han.

....mmm...

- Å, se her da, CAPS med LEDLYS! Håper de har dem igjen i morgen, jeg må ta en tur dit. De er faenmeg SJENNIER de som lager dette altså.

Personlig er jeg overbevist om at det er en konspirasjon mellom Clas Ohlson og boligbyggeindustrien, for et sted må man jo gjøre av alle kuppene, og det er jo åpenbart at man må flytte før eller siden hvis man er fast kunde på CO.

-VÆRSTASJON med touchscreen display, DET er tingen altså. Selvfølgelig trådløs overføring av data. Fem ulike givere til en innendørsenhet...lufttykkshistorikk....(og noe, jeg innrømmer å ha falt av, ikke utelukkende av søvnighet)

-Ved avlesning en gang i timen rekker batterikapasiteten til FEM måneders avlesninger. Steike at det går an! Den er radiokontrollert, og det betyr at den er styrt av atomuret i Braunschweig. Og senderens rekkevidde,... DÆVEN så bra at vi bor her. Senderens rekkevidde er 2000 kilometer det betyr at den ikke rekker nord for Steinkjer...noen fordeler må en ha med å bo i Trondheim også.
Man kjøpe vel det her også antagelig, sier han og peker på noe som ser ut som KLM-versjonen av leting etter de som ikke har betalt tv-lisens, antenner i alle retninger, metervis av dem...med tallerken på.

- Så kommer naboene til å kalle huset vårt for meteorologiske på Eberg med det her på taket, heheheheheh.

-Det er jo sånn at folk kan ønske seg denne katalogen i julegave, ja, det er en fullgod julegave, det er det.

- Fy faen nå har jeg konsentrert meg og lest så gæli at jeg har fått hodepine.
-Har de noe for det på Clas Ohlson? spør jeg

- Det har de helt sikkert, sier han og har egentlig glemt hele hodepinen i samme øyeblikk

Jeg noterer meg at han ikke dveler særlig lenge ved rengjøringsseksjonen i katalogen, den opptar noen sider den også. Misforstå meg ikke, å få Clas Ohlson på kjøpesentre er den mest geniale feminine ide på lenge, det er et utmerket sted å parkere mannfolk.

Nå blar han videre og stanser ved laservater.. igjen,...

- Du trenger ikke å stå å holde dem lenger, denne her har en roterende motordrevet sugekopp som fester på alle ujevne underlag uten å etterlate merker! En slik en tror jeg helt klart at jeg trenger

Mm, tenker jeg, og så avstandsmåleren..

-De er jo ikke dyrt vet du, når du ser på all den teknikken som er bygd inn i dette. Det er jo ikke mange årene siden dette var science fiction mye av dette.

Så blar han og mumler litt igjen. Kjentmann - omtrent som en prest og bibelen.

-Altså, det er sekshundre og ti sider i denne katalogen her, men jeg vil si at nesten hver side du slår opp på er interessant.

-Det er bare Øystein Sunde som harselerer med at man ikke kjøper pacemaker hos Clas Ohlson...jeg er sikker på at han egentlig handler ganske mye der.

Så sitter han plutselig i sengen.

-ÅH, de batteridrevne telysene er halve prisen her i forhold til den der svindelbutikken jeg handlet på før jul. Ja, jeg sier det bare, det er svindel og bedrag det de bedriver der ute på Lade. Se her tre-pakk for bare trettini!

Og se her, sier han, og holder opp det siste kuppet. Det er et LED-nattlys, fotocelleregulert, for å ha ved fotenden av senga om natta, -Philips, sier han. Se, her er det i katalogen!

- mm, jeg ser.

-Hva tror du du må betale for et Disney barnelys hvs du går på en av de der fancybutikkene? Fem hundre minst! Se her, han Clas Ohlson har virkelig skjønt det. Hundre og trettini, hah!

- Her er sånn handsfree for mobiltelefon vet du. Utformet som et bakspeil og kan kobles opp til ÅTTE ulike mobiltelefoner, og så ser du hvem som ringer og sånt.

-Man trenger tid for å se gjennom denne katalogen, sukker han, skuler opp på projeksjonsklokka i taket, ...passert midnatt registrerer jeg.

- Folk bør bruke de første to dagene av ferien sin på å gjøre seg kjent i denne katalogen, så ville de oppdage hvor mye lettere verden ble for dem.

Jeg snur meg og gløtter. Han ser stille gjennom seksjonen for veggfester til store TV-er.

-Vri og vinklingsbart, sier han.

-Folk lar seg lure når de går på andre butikker!

Tungt sukk.

Nå kjenner jeg igjen noe i katalogen..

– Kanskje du skulle kjøpe en sånn spikermatte? Sier jeg.

- Det har dem vet du, sier han og leser...
- alle piggene er kalibrerte, det vil si at alle piggene er like spisse og like virkningsfulle.

- Har du tenkt på det, hvor plagsomt er det ikke når du klipper neglene og du må ligge på kne og plukke spisse tånegler, og så setter de seg i strømpene...se her, negleklipper MED OPPSAMLER.

Så blir han litt tafatt i blikket, og stemmen.

-Næ, jeg ser at IKEA er billigere på skohornene altså, det var ...

Hmmm. Jeg gjetter på at det var en skuffelse.


-Det her visste jeg ikke at det gikk an å få kjøpt, slide on, ...reparerer alle glidelåser.
Hvor mange plagg blir ikke lagt bort fordi glidelåsen har gått? Ni og førti kroner! Også får du en trepakk for hundre og tjueni, at det går an.

-Jeg har jo faktisk en sånn støvsuger stående i skapet enda, den som går av seg selv, den må jeg huske å ta i bruk, på travle dager.

-Under nyheter er det alltid noe..., ja se her, reisestrømper...motvirker hovne føtter og trette ben ved langtids stillesitting, det er en nyhet da, så det får man nok ikke kjøpt mange plasser.

-Får neppe bruk for dem, sitter sjelden i ro lenge, sier jeg.

-Transparent paraply! Da er det jo ingen som ser at du går med paraply, det må være kjekt. Men det har jeg sett før så det kan jo ikke være helt nytt.

-Men hvis du har sett de før så var de neppe helt transparente, sier jeg.

-Hrmpf, hører jeg.

-Jeg har faktisk savnet et sted å kunne tenne opp bål vet du, som ikke er i trillebåra. Se bare her, nå har de BÅLKURV, kun for utendørs bruk riktignok...men den kan henges opp da.

-Du, hva var det jeg sa om å ha med en sekktralle opp til hytta for å kjøre ved med, men det ble jo helt skjæring for veden bare falt av...men SE HER hva Clas Ohlson har! De har skjønt det, og har en her med den rette dreisen, en sånn som holder veden på plass. Gud altså, takk, da var det problemet løst.

Det aner meg at det ikke var høyere makter han refererte til.

-Den her så jeg på i dag. Varselteip for trappetrinn. Sånn varsling om at når du kommer til et trappetrinn, så du skal se at det er et trappetrinn. Det er et problem for mange det at de ikke ser trappetrinnene... Enten så snubler de eller så fyker de på snørra nedover. Jeg sto og telte på knappene om jeg skulle kjøpe den i dag, men så kjøpte jeg dobbeltsidig teip i stedet...Det er jo riktignok litt mer usikkert å bruke teip på taklistene da, for hvis de løsner så kan man jo få listene i hodet...

-ALTSÅ, jeg mener DETTE er genialt. Se på de gule hjulene! Hvor mye tryggere er det ikke å krysse veien med disse gule hjulene på trillebåra? Starcoflex. Det er direkte trafikksikkert, og så er de pungteringssikre også.

-Det er sikkert ikke tilfeldg at de har valgt samme farge som på refleksvester på de hjulene der.

-Dette tror jeg er noe for meg, en sånn nøkkelring. Jeg hadde jo håpet på en sånn som du kan plystre på, men den her har jo lysdioder, sånn lampe vet du.

-Nei, nå må jeg gjemme av litt til siden, det er jo gull verd det her.

Det siste jeg hører før jeg sovner er:

-Det er det samme det, jeg skal ihvertfall kjøpe meg caps med LEDlys i morgen.

1 kommentar: