onsdag 4. mars 2009

..navngir og henger ut..fordi de fortjener det

Noen er rett og slett idioter i trafikken, eller når de forlater bilen..men først litt bakgrunn:

Skoleveiene er allerede livsfarlig, på grunn av den elendige brøytingen (manglende sådan). Barna sklir rundt midt i veien, fordi det er umulig å finne fortauet...de fleste steder.

Ved Mikalsen Bakeri på Tyholt er det smalt nå. Dype spor, hull og hauger gjør deg sjøsyk hvis du ferdes der i bil. På de ene siden av Sigurd Slembes vei der, rett ved baker'n, er det faktisk noe som kan minne om fortau, eller en flat stripe tettpakket snø og is til å gå på.

Men ikke i dag. To sjåfører av hver sin enorme kassebil (Transit) synes det er lurt å parkere der, slik at de kliner seg inntil hekken, dekker fortauet og en drøy tredel av det som er igjen av farbar vei forbi baker Mikalsen. (JA jeg har tatt bilde..ca 08.00, ..hvis noen skulle bestride påstanden, men publiserer ikke bilde med nummerskilt..)

De to bilene hadde påskriften:
1) Stenkløv malerservice
2) ISS

Det får holde... de vet nok selv hvem de er..
Jeg vet ikke hvor mange paragrafer i vegtrafikkloven disse bryter ved å parkere slik, men det skulle være unødvendig å ty til paragrafer for å vurdere konsekvensen av å forlate bilene der.

Så lurer jeg på; hvis det er sånn at disse firmaene har arbeidsoppgaver hos noen av beboerne innen for hekkene der...hvorfor ikke da kjøre inn i oppkjørselen? De er da både lange og brede?

Eller hvorfor ikke parkere litt sånn i utkanten av parkeringsplassen til Baker'n? Kanskje heller ikke helt lov, men mye mindre farlig for de myke små.

Så i dag kaller jeg de to sjåførene for idioter, fordi de fortjener det.

For ordens skyld; her er opprinnelsen til ordet idiot fra en etymologisk ordbok:

c.1300, "person so mentally deficient as to be incapable of ordinary reasoning," from O.Fr. idiote "uneducated or ignorant person," from L. idiota "ordinary person, layman," in L.L. "uneducated or ignorant person," from Gk. idiotes "layman, person lacking professional skill," lit. "private person," used patronizingly for "ignorant person," from idios "one's own".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar