onsdag 3. juni 2009

Fløyelspiken anmelder...

Stor konvolutt fra Vampus med bok inni, og avtale om å anmelde 'chick-lit'; her er første bidrag:

Maja Sivlestad er moteblad-redaktøren som har alle statussymboler en voksen kvinne kan drømme om; tidsklemme, uavklart forhold til sin ektemann, sjelekvaler i tautrekkingen mellom barn og karriere, og aksellererende utfordringer på jobben.

Det går i sex og moral, utroskap og religion, baksnakking, misforståelser og det obligatoriske følelsesmessige vulkanutbruddet med påfølgende nye sjelekvaler etter møte med mannen i uniform som selvsagt har et mykt indre som har vært innelukket frem til møtet med stor M, Maja Sivlestad, the wonderwoman.

En planlagt og plantet voldtekt, noen kirkeasylanter og en evigkåt evenukk av en ektemann er navet i historien om sjalusi som går litt for langt i en glanset verden. Med åpen happy ending selvsagt.

Kristin Ma Berg har levert en roman fra motebladmiljøet som ikke kommer til å velte verken kiosker eller etiske standarder i bladverden. Face It er ikke noe must å lese, men på linje med med Burger King så funker det greit om man er sulteforet nok, på ord.

Baksiden av boken er prydet med ordene nøkkelroman fra norsk mote- og ukebladmiljø. Well, hvis dette er glansbladverden er jeg overlykkelig over å tilhøre forskningsjournalistikken.

På fløyelspikens skala er dette meeeget blekt rosa. Andre tanker om boken her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar