søndag 14. juni 2009

Fløyelspiken anmelder...IT GIRL

En roman fra College, ...eller var det?

It girl - På alles lepper av Cecily von Ziegesar er av boktypen du leser noen sider hver kveld av, og hver gang du tar opp boka lurer du på hva som egentlig skjedde sist gang du leste i den.

Boka skal i følge coveret være en Ny suksess fra forfatteren bak Gossip Girl.
Mulig det, har såvidt zappet innom gossip girl på jakt etter noe severdig på tv, og minnes vagt å ha sett slutten av en episode, med en hjemme-alene-fest som gikk skikkelig galt, og så dro de vakre rike jentene med privat-jet'n til Spania etterpå.

Men tilbake til boka.

Den skal visstnok gi et inntrykk av Hvor langt vil en jente gå for å bli en IT GIRL, og joda, jentene stjeler hverandres kjærester, drikker seg ganske så snydens, og går bak hverandres rygg, i alle tenkelig svært beskrevede moteklær. Og klærne har en tendens til å være mer interessante å beskrive enn selve samspillet mellom karakterene.

De er så rike og populære og sofistikerte og bereiste at ingen reklamefilmskaper for Coca Cola ville våget å vise dem frem, det ville blitt too much.

Og den stakkars jenta som ikke er født med bestikk til 12 et visst sted, ja hun går det selvsagt bra med. Et bittelite snev at sannsynlighet for at forfatteren har lest askepott, sånn rent overfladisk.

Det mest spennede med boka er kappitel-titlene. Skolen de går på heter Waverly Academy, og jentene er 'Waverly-ugler'. Hvert kapittel heter noe sånt som:

En waverly-ugle har alltid på seg passende hodebeskyttelse når hun deltar i farlige fysiske aktiviteter.

Jeg tøyser ikke altså; her er et annet eksempel:

En omtenksom ugle er aldri slem mot en som er mindre heldig stilt.

Jeg ler meg ihjel, her er siste kapittel:

En Waverly-ugle bør være optimistisk, men ikke dum.

Ok da, det sies at de første setningene av en bok sier svært mye om boken...her er avsnitt én:

Tinsley Carmichael snudde seg og så på den glitrende Hudsonelven. Brølet fra familiens oransje sjøfly idet det tok av og steg opp på den azurblå himmelen, anonserte at hun var tilbake på Waverly Academy, den eksklusive internatskolen på USAs østkyst som uten videre hadde kastet henne ut sist vår.

Den eneste grunnen til at jeg skriver denne anmeldelsen, og derigjennom innrømmer å ha brukt en drøy uke på 'boka', på tross av magre 224 sider, er for å advare alle dere jenter som ser etter rosa pocket for å ta med på ferie.

Denne boka er ikke rosa, den er et eksemplar av sorten STYR UNNA. Hadde sidene vært større kunne de vært brukt til å pakke fisk i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar