tirsdag 27. januar 2009

Det enkleste er ...ihvertfall ikke NAV

La meg nå bare betale den hersens regningen!

...vi viser til forhåndsvarselet vårt av 020109...

og så følger 4 sider tettskrevet med nevnte bestemmelser ..og aksomhetsvurdering..og tidligere vedtak...og NAV Forvaltning...og kontantstøttelovens paragraf 11 første ledd.

Alt dette for å fortelle meg at nå har NAV besluttet at en feilutbetaling av kontantstøtte på 1 måned nå er vurdert til å nettopp være en feilutbetaling på kontantstøtte på 1 måned.

Og at de vil ha tilbake 3303 kroner.

Og det skal de få.

Det hadde jeg i grunnen besluttet allerede da jeg fikk brev 020109, der det sto at de hadde registrert at jeg hadde fått..osv...og at de skulle vurdere om de skulle be om tilbakebetaling.

Da tenkte jeg at de nok vurderer at de vil ha de 3303 kronene jeg feilaktig fikk i September i fjor fordi jeg hadde så mye å tenke på da jeg skulle tilbake i jobb og ha barnehagetilvenning at jeg rent glemte å fortelle det til NAV. At jeg ikke lenger trenger kontantstøtte.

Hva om de offentlige etatene kunne heist det digitale flagget og meldt seg-imellom at ' nå begynner hun i barnehage og da er det slutt på kontantstøtte'? Nei, det greier de ikke, disse samordnede offentlige etatene.

Men uansett, etter en drøy måned med barnehage fikk jeg da ringt til NAV og sagt ifra, og spurt om det var noe jeg skulle gjøre. Neida, de var fornøyd med telefonisk beskjed. Jøss, tenkte jeg, så hendig. Ikke noe triplikat, eller skriftlig melding med bekreftelse på fødsel, dåp og ellers alle vitale mål, til både liten og søsken. Slik det var nødvendig for å få kontantstøtten..

Så da jeg pløyde meg gjennom brev nummer ørten om denne forsinkede avslutningen av kontantstøtten på jakt etter et kontonummer jeg kunne betale tilbake disse 3303 kronene på, ja så fant jeg ikke det. Alt jeg kunne finne var nok en lovnad fra det offentlige: Kravet om tilbakebetaling av for mye utbetalt stødnad er overført til Arbeids- og velferdsetatens innkrevingssentral

Kunne jeg ikke få betale disse pengene snart?
Hvor vanskelig kan det være å bare gi meg et kontonummer.

Jeg har etter forvaltningslovens paragraf 18 rett til å se sakens dokumenter, men jeg kan da altså garantere at jeg IKKE kommer til å benytte meg av den retten. Jeg vil bare bli ferdig med saken.

For de av dere som ikke er lei enda:

...Et beløp som blir krevd tilbake etter første ledd kan enten dekkes ved trekk i fremtidige ytelser eller innkreves etter bestemmelsene i bidragsinnkrevingsloven. Vedtak om tilbakekreving er tvangsgrunnlag for utlegg.....

aaargh!

2 kommentarer:

  1. Min samboer vurderer nå å be om saksdokumentene...på nynorsk.

    SvarSlett
  2. Når det er så vanskelig for et oppegående norskspråklig menneske som deg kan du kanskje tenke deg hvor vanskelig det vil være for de stadig flere fremmedspråklige innbyggerne våre, inkludert de mange engelsktalende forskerne og foreleserne på NTNU. NAV-reformen ble jo gjennomført for å samordne flere offentlige tjenester og gjøre det enklere for oss som brukere. Det ser det ikke ut til at de har forstått. Jeg håper det blir lenge til jeg trenger noe bistand fra dem...

    SvarSlett