tirsdag 6. januar 2009

Meldebok 6 januar; kø

Kjære sjef....nå skal du høre hvorfor jeg kom for sent i dag.

I det hersens krysset mellom Strindveien og Høyskoleringen, rett ved perleporten, kom buss nummer 5, og den har nok ikke hatt på seg kjettingene i dag...det ble litt glatt...så ble det litt dårlig plass for resten av oss..

Litt lenger ned mot Lerkendal blinket det i blålys, og straks dukket det opp en ambulanse som nok gjerne ville forbi den nevnte bussen. Biler gjør sitt beste for å slippe ambulanse forbi, og blir sittende fast i grøfta.

Hyggelige medbillister bruker (tok tiden) 4 minutter på å finne ut at man skal hjelpe til.

15 minutter etter bussen først fikk problemer, løste det hele seg opp. I et område som har et årsgjennomsnitt på en bil hvert 6. sekund, med vesentlig høyere tetthet i rushtiden.

Med gjennomsnittlig trafikk skulle disse minuttene tilsi en opphopning på 300 biler, som hver krever minimum 10 meter av veien når man kjører tett og sakte. en liten kø på 3 kilometer altså... det er akkurat like langt som fra perleporten til rådhustrappa.

og mesteparten av denne veien må bussene stå i samme kø som oss andre.

jaja sjef, det var dagens meldebok, nå er jeg på på plass...stemplet og det hele.

1 kommentar:

  1. Dette får du nok oppleve oftere etter at Arbeiderpartiet og de rødgrønne kuttet brøytebudsjettet for 2009, i realiteten til rundt halvparten av i fjor...

    SvarSlett